Sahifa fully responsive WordPress News, Magazine, Newspaper, and blog ThemeForest one of the most versatile website themes in the world.

sustine-cu-2

Dacă ești persoană fizică, atunci poți redirecționa 2% din impozitul tău pe venit către Asociatia ATIV – Tineri In Viitor, pentru a oferi tinerilor experiente practice si pentru a le dezvolta spiritul de anteprenori! 

 

Ce este 2%?

„2%” reprezintă posibilitatea legală a salariaţilor de a redirecţiona 2% din impozitul pe care deja l-au plătit (anul trecut) unei organizaţii non-guvernamentale.  În loc să administreze statul român toţi banii pe care i-ai plătit sub formă de impozit, poţi alege o organizaţie căreia să îi încredinţezi 2% din această sumă.

 

Ce trebuie sa stiti:

 1. Prin completarea formularului 230 (pentru impozitul pe salariu) sau formularul 200 (pentru alte venituri), cereti statului sa redirectioneze catre Asociatia A.T.I.V. – Tineri in Viitor 2% din impozitul pe venit pe care l-ati platit deja!
 2. Nu vă costă nimic!
 3. Este vorba de direcţionarea unor bani pe care oricum îi plătiţi. Deci nu vi se iau în plus bani, ci vi se oferă posibilitatea să decideţi voi cine să primească 2% din impozitul pe care oricum îl plătiţi către stat.
 4. Completati si depunetiformularul / formularele pana pe data de 25 mai 2017 , dupa aceasta data contribuabilii pierzand dreptul de exercitare a optiunii.
 5. Declaratia / formularele se refera la impozitul platit in anul fiscal anterior, in cazul de fata, anul 2016.
 6. Completarea formularului dureaza circa un minut (numele, adresa, CNP-ul, semnatura). Declaratiile in general se strang la sediul ATIV si le depunem noi la Administratia Financiara de care apartine fiecare persoana, acestea pot fi depuse insa si personal sau trimise prin posta la administratiile financiare din judet/sectorul de care apartineti.
 7. Conform O.G. nr. 92/2003, art.11, alin (4), ONG-urile beneficiare ale sumelor obtinute prin completarea formularelor 230 sau 200 nu pot obtine informatii cu caracter fiscal din care sa reiasa “identitatea vreunei persoane fizice sau juridice”. Deci, noi nu stim cine a directionat exact, vom primi doar viramente in cont, grupate pe trezorerii, in perioada octombrie – decembrie. Donatorii, în cazul in care doresc, pot sa comunice Asociatiei la office@ativ.ro faptul ca au depus formularele respective, ne-ar face placere sa stim cine sunt cei care ne sustin.

 

 

 

 

De ce să îi acorzi Asociatiei ATIV – Tineri In Viitor?

ASOCIATIA A.T.I.V. – TINERI IN VIITOR este o asociatie nonprofit, noua, ce a facut cercetari asupra nevoilor tinerilor legate de viitoarea lor viata profesionala si a decis sa ajute studentii si liceenii de clasa a XII-a pentru a le usura deciziile ce privesc una dintre cele mai importante etape din viata lor, prin cursuri gratuite, traininguri, simulari de afaceri si suport pentru persoanele cu idei de afaceri, cat si crearea unei experiente profesionale in multe dintre sectoarele de pe piata muncii.Cu totii stim ca sistemul educational din Romania ofera prea putine experiente practice studentilor in timpul ciclului de licenta si masterat, astfel studentii iesind din facultate fara experienta, avand probleme la angajare si nefiind pregatiti pentru piata muncii.De asemenea, elevii de clasa a XII-a sunt dezorientati cand vine vorba de alegerea facultatii si a profilului de activitate dorit.

ASOCIATIA A.T.I.V. – TINERI IN VIITOR ofera certificate de voluntariat, fise de voluntar si diploma de participare la cursurile practicate, iar intreaga echipa petrece voluntar un numar mare de ore pe zi studiind nevoile tinerilor si alegand cele mai bune metode pentru a-i invata pe acestia si pentru a-i pregati profesional si personal.

 

Prin completarea acestui formular pentru ASOCIATIA A.T.I.V. – TINERI IN VIITOR:

 • Sustineti studentii aflati in ciclurile univeritare sa aiba parte de experiente practice ce sunt in concordanta cu teoria predata in facultati.
 • Contribuiti la educarea si pregatirea tinerilor pentru viitoarele lor cariere.
 • Sustineti studetii in pregatirea pentru perioada de dupa terminarea facultatii, acumuland experiente demne de trecut in CV-ul lor.
 • Sustineti studetii in participarea gratuita la traininguri, cursuri, conferinte, invatarea folosirii programelor, cursuri ce, in general, sunt platite.
 • Sustineti studentii pentru a avea sanse mai mari la angajare, datorita experientelor acumulate in ONG-ul destinat studentilor, respectiv ASOCIATIA A.T.I.V. – TINERI IN VIITOR.
 • Contribuiți la eficientizarea cheltuirii banului public – deci al dumneavoastră.
 • Puteți ajuta la rezolvarea unei probleme din comunitatea dumneavoastră direcționând 2% către o organizație care lucrează în acel domeniu.
 • Vă puteți asigura că acești bani rămân în comunitatea dumneavoastră direcționându-i către o organizație locală.
 • Puteți ajuta oameni în nevoie direcționând 2% către o organizație care lucrează pentru ei!
 • Nu te costă nimic si faci o faptă bună foarte ușor ajutând nişte Asociaţii sau ONG-uri, care la rândul lor ajută alţi oameni, poate chiar pe tine, în mod indirect.

 

 

Ce trebuie să faci?

Daca eşti din Bucuresti:

Varianta 1: Acest formular pdf  este deja completat cu datele noastre. Tu îl printezi, îţi scrii numele, câteva date şi îl semnezi. Durează 1 minut. Apoi ne scrii să venim să-l luăm de la tine.

Varianta 2: Ne faci o vizită în Sediul Asociatiei ATIV – la 2 minute de Piaţa Romană;

 

Dacă locuieşti în afara Bucureştiului sau nu te poţi întâlni cu noi:

Varianta 3 –  Depui formularul completat cu datele tale la Administraţia Finanţelor Publice de care aparţii până pe 25 mai 2017 sau îl poţi trimite prin poştă, pe adresa Administraţiei Finanţelor Publice.

 

Aceste declaratii sunt deja precompletate cu datele Asociatiei A.T.I.V. – TINERI IN VIITOR, dar daca doriti sa luati un formular gol, valabil pentru 2017 si sa le completati manual – datele sunt urmatoarele:

Anul: 2016 (anul anterior, pentru care deja s-a platit impozitul)

 • Numele organizatiei: ASOCIATIA TINERI IN VIITOR – A.T.I.V.
 • Codul de identificare fiscala (codul fiscal): 345 17 649
 • Contul organizatiei in format IBAN: RO 40 RNCB 0484 1460 0661 0001

Apoi completezi si datele tale si gata, ne contactezi sa venim sa-l luam, ne faci o vizita si ne lasi formularul sau il trimiti (daca nu esti din Bucuresti) la Administraţia Finanţelor Publice de care aparţii până pe 25 mai 2017.

 

Vrei să ne ajuţi şi mai mult? Printezi câteva formulare în plus şi îţi convingi prietenii şi apropiaţii să ne susţină şi ei.

Mai multe detalii despre prevederea 2% poţi găsi pe:

doilasuta.ro

codulfiscal.net

Ştiri ONG

Ne mai poţi ajuta şi cu o idee, un gând bun, cu un feedback sau cu un like pe facebook. Contactează-ne!

Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net