Sahifa fully responsive WordPress News, Magazine, Newspaper, and blog ThemeForest one of the most versatile website themes in the world.

sustine-cu-2

Susține cu 2%

Dacă ești persoană fizică, atunci poți redirecționa 2% din impozitul tău pe venit către Asociatia ATIV – Tineri În Viitor pentru a oferi tinerilor experiențe practice și pentru a le dezvolta spiritul antreprenorial! 

Ce este 2%?

„2%” reprezintă posibilitatea legală a salariaţilor de a redirecţiona 2% din impozitul pe care deja l-au plătit (anul trecut) unei organizaţii non-guvernamentale.  În loc să administreze statul român toţi banii pe care i-ai plătit sub formă de impozit, poţi alege o organizaţie căreia să îi încredinţezi 2% din această sumă.

Ce trebuie sa știți:

 

 1. Prin completarea formularului 230 (pentru impozitul pe salariu) sau formularul 200 (pentru alte venituri), cereți statului să redirecționeze către Asociația A.T.I.V. – Tineri În Viitor 2% din impozitul pe venit pe care l-ați platit deja!
 2. Nu vă costă nimic!
 3. Este vorba de direcţionarea unor bani pe care oricum îi plătiţi. Deci nu vi se iau în plus bani, ci vi se oferă posibilitatea să decideţi voi cine să primească 2% din impozitul pe care oricum îl plătiţi către stat.
 4. Completați și depuneți formularul / formularele până pe data de 25 mai 2020. După această dată, contribuabilii își pierd dreptul de exercitare a opțiunii.
 5. Declarația / formularele se referă la impozitul plătit în anul fiscal anterior.
 6. Completarea formularului durează circa un minut (numele, adresa, CNP-ul, semnatura). Declarațiile, în general, se strâng la sediul ATIV și le depunem noi la Administrația Financiară de care aparține fiecare persoană. Acestea pot fi depuse, însă, și personal sau trimise prin poștă la administrațiile financiare din județul/sectorul de care aparțineți.
 7. Conform O.G. nr. 92/2003, art.11, alin (4), ONG-urile beneficiare ale sumelor obținute prin completarea formularelor 230 sau 200 nu pot obține informații cu caracter fiscal din care să reiasă “identitatea vreunei persoane fizice sau juridice”. Prin urmare, noi nu știm cine a direcționat fondurile, vom primi doar viramente în cont, grupate pe trezorerii în perioada octombrie – decembrie. Donatorii, în cazul în care doresc, pot să comunice Asociației la office@ativ.rofaptul că au depus formularele respective. Ne-ar face plăcere să știm cine sunt cei care ne susțin.

De ce să îi acorzi Asociației ATIV – Tineri În Viitor 2%?

ASOCIAȚIA A.T.I.V. – TINERI ÎN VIITOR este o asociație non-profit, recent înființată, ce a făcut cercetări asupra nevoilor tinerilor legate de viitoarea lor viață profesională și a decis să ajute studenții și liceenii din clasa a XII-a, în sensul de a le ușura deciziile ce privesc una dintre cele mai importante etape din viața lor prin: cursuri gratuite, traininguri, simulări de afaceri și suport pentru persoanele cu idei de afaceri, cât și crearea unei experiențe profesionale în multe dintre sectoarele de pe piața muncii.Cu toții știm că sistemul educațional din România oferă prea puține experiențe practice studenților în timpul ciclului de licență și masterat, astfel că studenții părăsesc facultatea fără experiență, având probleme la angajare, nefiind pregătiți pentru piața muncii. De asemenea, elevii claselor a XII-a sunt dezorientați când vine vorba de alegerea facultății și a profilului de activitate dorit.

ASOCIAȚIA A.T.I.V. – TINERI ÎN VIITOR oferă certificate de voluntariat, fișe de voluntar și diploma de participare la cursurile practicate, iar întreaga echipă petrece voluntar un număr mare de ore pe zi studiind nevoile tinerilor și alegând cele mai bune metode pentru a-i învăța și pentru a-i pregăti profesional și personal.

Prin completarea acestui formular pentru ASOCIAȚIA A.T.I.V. – TINERI ÎN VIITOR:

 • Susțineti studenții aflați în ciclurile universitare să aibă parte de experiențe practice ce sunt în concordanță cu teoria predată în facultăți.
 • Contribuiți la educarea și pregătirea tinerilor pentru viitoarele lor cariere.
 • Susțineti studenții în pregătirea pentru perioada de după terminarea facultății, acumulând experiențe demne de trecut în CV-ul lor.
 • Susțineți studenții în participarea gratuită la traininguri, cursuri, conferințe, învățarea folosirii programelor, cursuri ce sunt,  în general, plătite.
 • Susțineți studenții pentru a avea șanse mai mari la angajare, datorită experiențelor acumulate.
 • Contribuiți la eficientizarea cheltuirii banului public – deci al dumneavoastră.
 • Puteți ajuta la rezolvarea unei probleme din comunitatea dumneavoastră direcționând 2% către o organizație care lucrează în acel domeniu.
 • Vă puteți asigura că acești bani rămân în comunitatea dumneavoastră direcționându-i către o organizație locală.
 • Puteți ajuta oameni în nevoie direcționând 2% către o organizație care lucrează pentru ei!
 • Nu te costă nimic și faci o faptă bună ajutând nişte Asociaţii sau ONG-uri, care la rândul lor, ajută alţi oameni, poate chiar pe tine, în mod indirect.

Ce trebuie să faci?

 • Dacă eşti din București:
 • Varianta 1: Acest formular pdf este deja completat cu datele noastre. Tu îl printezi, îţi scrii numele, câteva date şi îl semnezi. Durează 1 minut. Apoi ne scrii să venim să-l luăm de la tine.
 • Varianta 2: Ne faci o vizită la Sediul Asociației ATIV– la 2 minute de Piaţa Romană;
 • Dacă locuieşti în afara Bucureştiului sau nu te poţi întâlni cu noi:
 • Varianta 3 –  Depui formularulcompletat cu datele tale la Administraţia Finanţelor Publice de care aparţii până pe 25 mai 2020 sau îl poţi trimite prin poştă, pe adresa Administraţiei Finanţelor Publice.

Aceste declaratii sunt deja precompletate cu datele Asociatței A.T.I.V. – TINERI ÎN VIITOR. Dacă doriți să luați un formular gol valabil pentru 2017 și să îl completați manual – datele sunt următoarele:

Anul: 2019 (anul anterior, pentru care deja s-a plătit impozitul)

 • Numele organizației: ASOCIAȚIA TINERI ÎN VIITOR – A.T.I.V.
 • Codul de identificare fiscală (codul fiscal): 345 17 649
 • Contul organizației în format IBAN: RO 40 RNCB 0484 1460 0661 0001

Apoi completezi datele tale și gata! Ne contactezi să venim să-l luăm, ne faci o vizită și ne lasi formularul sau îl trimiți (dacă nu ești din București) la Administraţia Finanţelor Publice de care aparţii până pe 25 mai 2017.

Vrei să ne ajuţi şi mai mult? Printezi câteva formulare în plus şi îţi convingi prietenii şi apropiaţii să ne susţină şi ei.

Ne mai poţi ajuta şi cu o idee, un gând bun, cu un feedback sau cu un like pe facebook. Contactează-ne!

Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net