Sahifa fully responsive WordPress News, Magazine, Newspaper, and blog ThemeForest one of the most versatile website themes in the world.

PROIECTUL

„INVESTEȘTE ÎN EDUCAȚIE”


În octombrie 2017, în al III-lea an de activitate, ATIV – Asociaţia Tineri în Viitor a iniţiat un nou proiect ce uneşte întreaga comunitate în dezvoltarea profesională şi personală a tinerilor – Proiectul  INVESTEŞTE ÎN EDUCAŢIE.

Investeşte în Educaţie – este un proiect care are drept scop dezvoltarea profesională și personală a unui număr cât mai mare de tineri atât prin organizarea de traininguri gratuite, cât și prin promovarea tuturor proiectelor educaționale, în special pe domeniul economic.

SCOPUL PROIECTULUI - asociația ATIV va promova toate proiectele asociațiilor din ASE și nu numai.

Necesitatea acestui proiect a fost analizată de Asociația ATIV, întrucât tinerii nu cunosc cu exactitate unde să caute proiectele profesionale sau de dezvoltare personală ce le sunt dedicate, pierzând astfel multe informații și oportunități. ATIV dorește ca mediul de învățare oferit de asociații să fie mult mai transparent pentru a putea participa un număr cât mai mare de tineri.

Totodată, ATIV are deschisă perioada de recrutare a membrilor pe tot parcursul anului, astfel încât, cei care nu au prins startul înscrierilor în asociațiile care au avut recrutările la începutul anului universitar sau cei care au fost respinși să primească o nouă șansă pentru a se dezvolta, pregătindu-se mai bine pentru anul următor, când vor aplica în asociația dorită cu mai multă încredere în ei înșiși și dornici de realizarea unor proiecte de succes.

ATIV consideră că toate asociațiile, atât din ASE cât și din afara universității extrem de motivate și că tinerii trebuie să-și aleagă asociația și proiectul la care să participe în concordanță cu aspirațiile și cu lucrurile pe care le are în comun cu aceasta/acesta.

Proiectul INVESTEȘTE ÎN EDUCAȚIE constituie practic o imagine de ansamblu a tot ceea ce înseamnă activitatea studențească, ajutând la înțelegerea și dezvoltarea mediului economic.

Dorim ca în conformitate cu art. 10 alin (2) din Legea 78/2014 (voluntariatul se consideră experienţă profesională şi/ sau de specialitate în funcţie de tipul activităţii, doar dacă este realizat în domeniul studiilor absolvite) tot mai mulți tineri să facă un prim pas în viitoarea lor carieră.

Proiectul INVESTEȘTE ÎN EDUCAȚIE caută persoane care să beneficieze de activitatile si evenimentele studentesti sau sa ajute in coordonarea, educarea si consilierea tinerilor. Pentru fiecare categorie, există un fomular de înscriere diferit. Faci parte din categoria persoanelor pe care le căutăm? Inscrie-te mai jos:

Pentru acest nou proiect, ATIV caută:

 • Membri voluntari– Orice tânăr, elev de clasa a XI-a şi a XII-a şi studenţi inclusiv până în an terminal, care doresc să se dezvolte profesional prin realizarea proiectelor în domeniul economic, să conducă o echipă sau efectiv să profite de oportunităţile oferite de asociaţiile studenţeşti, obţinând astfel certificatul de voluntariat.

Formular de înscriere Membru voluntar ATIV: click aici

 • Membri asociaţi – orice tânăr sau adult care are o idee de pus în practică prin intermediul unei asociaţii studenţeşti, care deţine resurse (oameni, idei, spaţiu, business, capacitatea de a susţine ideile şi proiectele pe care le iniţiază, capacitate de convingere, dorinţa de a ajuta comunitatea în care trăieşte, capacitatea de a atrage sponsorizări, capacitatea de a crea legături cu mediul înconjurător, de a investi timp şi resurse în educaţia şi dezvoltarea profesională a tinerilor, etc.). Acest membru asociat va face parte din conducerea asociaţiei.
 • Colaboratori – formatori – orice persoană, de orice vârstă care este la început în domeniul livrării de traininguri şi doreşte să împartăşească gratuit tinerilor, informaţii pe diverse domenii sau persoane care sunt cunoscute in diverse domenii şi doreşte să INVESTEASCĂ ÎN EDUCAŢIE, alaturi de noi.

Formular de înscriere Membru asociat sau Colaborator – formator ATIVclick aiciDIN PROIECTUL „INVESTEȘTE ÎN EDUCAȚIE” FAC PARTE DOMENII PRECUM...

Îmi aleg viitorul!

În cadrul acestui proiect consiliem tinerii spre viitorul pe care şi-l aleg. Mulţi tineri doresc să aibă informaţii despre meseriile pe care le pot practica după terminarea unei facultăţi, cât şi despre ceea ce presupune facultatea pe care doresc să o frecventeze.

 Acest proiect este destinat tuturor tinerilor studenţi, cât şi elevilor din ciclul liceal aflaţi în ani terminali. În cadrul acestui proiect vor fi abordate teme precum:

 • În ce constă admiterea în cadrul facultăților (medie, dosar, examen, etc.);
 • Ce facultăți există în cadrul fiecărei Universități din București;
 • Ce domenii de activitate sunt cele mai căutate în fiecare an;
 • Care sunt cele mai utile programe de Master în funcție de Facultatea absolvită;
 • Ce meserii se pot practica după finalizarea unei Facultăți sau a unui program de Master;
 • Ce tipuri de cursuri sunt utile pentru domeniul ales;
 • Care sunt pașii ce trebuie urmați în timpul și după finaizarea studiilor.

Angajat cu succes

Da, fii printre cei aleşi la locul de muncă dorit, despre asta e vorba în acest proiect destinat tinerilor ce doresc să se angajeze pe piaţa din România sau din afara ţării, care sunt în timpul studiilor sau la finalizarea acestora.

Tinerii vor primi informaţii şi vor fi instruiţi de către persoane specializate pe piaţa muncii, activând în cele mai mari companii de recrutare din România. Training-urile și workshop-urile abordate în acest proiect sunt susținute de persoane ce activează în domeniul Resurselor Umane.


În cadrul acestui proiect, tinerii vor învăţa:

 • Cum să se prezinte la un interviu;
 • Care sunt posibilitățile de internship existente pe piață în domeniile de interes;
 • Care sunt întrebările generale care se pun la interviu;
 • Cum să-și completeze un CV.

Cariera ta

Proiectul constă în invitarea, o dată la două săptămâni, a unei persoane angajate într-o multinaţională sau o întreprindere mică, indiferent de vârstă, pe domenii de activitate diverse, care ne va povesti efectiv despre o zi din viaţa ei de muncă, pentru a înţelege mai bine domeniul şi postul pe care aceasta activează.

Acest proiect este important pentru tinerii care îşi caută pentru prima dată un loc de muncă şi care sunt interesaţi de anumite domenii, fie că îşi doresc să se angajeze, fie pentru a descoperi ceea ce le place să facă în viitor, pe piaţa muncii.

În cadrul acestui proiect vom avea câte un invitat special o dată la două săptămâni, membrii fiind informaţi despre domeniul în care activează invitatul şi lăsând la alegerea fiecăruia interesul pentru domeniul respectiv. Acest proiect este destinat tuturor membrilor asociaţiei, inclusiv studenţilor ce nu sunt membri ATIV, în limita locurilor disponibile. Intrarea este liberă, iar training-urile și workshop-urile sunt concepute special pentru studenți.

Lecția de business

Proiectul este destinat tinerilor anteprenori, care au o idee şi care doresc să-şi deschidă o afacere sau care au deja o mică afacere şi doresc consiliere pentru a contribui la dezvoltarea ei.
În cadrul acestui proiect va fi invitată o persoana o data la două săptămâni să ne povestească care au fost primii paşi pe care i-a facut în deschiderea afacerii sale, cum a ajuns de la o idee la un lucru palpabil şi, de asemenea, ce obstacole şi ameninţări a întâlnit în durmul său cât şi oportunităţile de care a profitat.
Tot în cadrul acestui proiect, pe lângă invitaţii speciali, tineri vor învăţa multe lucruri utile şi practice având în vedere deschiderea propriei afaceri:
• Cum calculezi bugetul necesar pentru deschiderea și susținerea afacerii tale;
• Care sunt amenințările și oportunitățile pe care le poți întâlni în drumul tău;
• Cum realizezi un plan de afaceri;
• Cum găsești și abordezi primii potențiali clienți;
• Cum analizezi piața pentru a vedea concurența din domeniul în care dorești să activezi;
• Care sunt actele necesare constituirii unei afaceri SRL, PFA etc.;
• Care este legislația aferentă domeniului de activitate ales;
• Ce elemente sunt obligatorii de luat în calcul în conceperea planului de afaceri;
• Ce înseamnă și ce cuprinde un plan de afacere.

De asemenea, în cadrul acestui proiect pot participa toţi membrii asociaţiei, cât şi tinerii ce nu sunt membri ATIV, în limita locurilor disponibile. Proiect este destinat societăţii şi comunităţii, dorind să aibă impact social privind dezvoltarea profesioanlă şi personală.

Dacă dorești să participi la TRAINING-URILE ȘI WORKSHOP-URILE organizate de Asociației ATIV - Tineri în Viitor, urmărește-ne pe site la secțiunea CE E NOU? sau pe pagina oficială de facebook a proiectului – INVESTEȘTE ÎN EDUCAȚIE.

Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net