Sahifa fully responsive WordPress News, Magazine, Newspaper, and blog ThemeForest one of the most versatile website themes in the world.

Formare Culturala pentru dezvoltare comunitara in cartiere

23 septembrie – 21 octombrie 2017 este perioada dedicată pentru modulul de toamnă de traininguri Formare Culturală.

 

Cursurile sunt urmatoarele:

1. dezvoltator comunitar,

2. facilitator cultural,

3. comunicator creativ 

4. fundraiser cultural 

… sunt cele patru cursuri pe care ți le propunem în această sesiune la București.

Da, după cum sună, e o sesiune dedicată dezvoltării publicurilor din comunități mai mici sau mai mari.
Modulul, desfășurat  la Casa Filipescu-Cesianu Muzeului Municipiului București, urmărește valorificarea și exploatarea patrimoniului bibliotecilor, caselor memoriale și muzeelor de cartier, prin învățarea și creearea de metode inovative de atragere a unui public tânăr. Trainingurile sunt dedicate lucrătorilor din instituții publice de cultură, centre culturale, case de cultură, organizații non-profit și grupuri de inițiativă civică.

Vezi detalii despre și formular înscriere pentru fiecare training în parte aici. Poți să te înscrii la oricare și oricâte dintre traininguri. Fiecare training durează o zi (de sâmbătă) și este susținut de un formator cu experiență de peste 10 ani în domeniul de referință.

Acest proiect cultural este  finanțat în cadrul Programului cultural București Oraș participativ de către Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti ARCUB 
Partenerii sesiunii de toamnă 2017 sunt Muzeul Municipiului București, Modernism.roIlly

 

Profesii creative: atunci și acum

Poți vedea și auzi cum arătau anumite profesii creative acum o sută de ani și cum sunt ele acum de la profesioniști din România.
Nucleul central al proiectului îl reprezintă 10 materiale video cu profesioniști din 5 domenii creative: arhitectură, fotografie, curatoriat, management cultural și regie. Acestea vor fi însoțite de materiale descriptive, de tip text, bazate pe cercetare-documentare, care expun pe larg subiectul profesiei respective.
Am început deja cercetarea și filmările, vezi aici unde am ajuns.

Proiect este co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional iar partenerii proiectului sunt Modernism.roThe InstituteAsociația Bucureștiul Meu DragMuzeul Municipiului BucureștiNOD Makerspace.

 

Sperăm că te-am obișnuit cu secțiunea de Resurse marca Formare Culturală, unde urcăm studii de caz, barometre, concepte. Cel mai recent material este un instrument foarte interesant lansat de Comisia Europeană în vara lui 2017, „Monitorul orașelor culturale și creative” / „Cultural and Creative Cities Monitor”, care selectează 168 de orașe din 30 de țări europene și le analizează prin diferite filtre.

Pe toți prietenii și partenerii Formare Culturală, din 2013 încoace, îi găsești aici.

Comments are closed.